Kimmo Perkkiö On tullut aika valita...

Kiitos! 871

Savo-Karjalassa Vihreiden kannatus on näiden vaalien jälkeen 9,6 %, jossa on melkein kolme prosenttia lisää edellisiin eduskuntavaaleihin 👏🏻 Ääniä olemme saaneet lähes 7000 enemmän kuin viimeksi. Ehdokkaamme keräsivät mahtavia henkilökohtaisia äänimääriä.

Oma äänipottini on mukavat 871. Toinen Vihreä kansanedustaja Savo-Karjalasta oli tosi lähellä ja Vihreä paikka jäi ensimmäisenä valittujen ulkopuolelle.

Krista Mikkonen jatkaa Savo-Karjalan Vihreänä kansanedustajana.

Kiitos kaikille äänestäjille 💚 Kiitos ehdokkaille ja tukiryhmille! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

...Mikä on tulevaisuuden suunta.

Olemme valinnan edessä. Ei vain millaisen tulevaisuuden haluamme jättää lapsillemme, vaan myös millaisen elämän haluamme itsellemme.

Elämässä on muitakin arvon mittareita kuin kuin raha. Itse arvostan hyvinvointia, kotia, aikaa perheelle ja harrastuksille, terveyttä, hyvää puhdasta ruokaa ja juomaa enemmän kuin rahaa.

Siksi on myös aika valita pitääkö meidän elää vain tehdäksemme töitä, vai tehdä töitä elääksemme? Onko ihmisyyden ja elämän mittari jotain muutakin kuin ainainen raataminen?

Onko maa jossa asumme, ilma jota hengitämme ja puhtaat vetemme kauppatavaraa pörssikeinottelijoille, vai hyvinvoinnin ja vaurauden lähteemme nyt ja tulevaisuudessa?

Vesi hyvinvoinnin lähteenä

Puhdas vesi on kaiken hyvinvoinnin perusta. Sen puute on suurin syy pakolaisvirtoja synnyttaviin konflikteihin, nälänhätään ja epidemioihin. Puhdas vesi on meidän kallisarvoisin luonnonvaramme.

Tätäkin kansallisomaisuutta ollaan kuitenkin kovaa vauhtia yksityistämässä. Nyt siis valitaan myös tekeekö tuleva hallitus "Carunat/Digitat" myymällä lisää kansallisomaisuuttamme pilkkahintaan, vai valvooko se kauas katseisesti Suomen kansan etuja.

Vapautta ja vastuuta

Jokaisella tulisi olla vapaus päättää omista ja perheensä asioista. Koska kaikkien tarpeet ovat yksilölliset, ei yksi patenttiratkaisu toimi kaikille. Yhteiskunnan tulisikin tarjota mahdollsiuuksia, ei yrittää survoa kaikkia ja kaikkea saamaan muottiin.

Vapaudella tarkoitan myös vapautta valita oma elämäntyylinsä, vapautta yrittäjyyteen ilman sääntö-Suomi-byrokratian esteitä ja vapautta olla oma itsensä.

Vapauden mukana tulee kuitenkin vastuu. Omien päätöksien ja tekojen seuraamuksista ei voi syyttää muita. Sananvapaus ei tarkoita että voi sanoa mitä tahansa ilman seuraamuksia. Sanoohan sen jo lakikin.

Tasa-arvo ja turvallisuus

Nyt on myös aika valita tasa-arvokehityksen suunta. Tasa-arvo tuo turvallisuutta ja oikeudenmukaisuutta kaikille. Se lisää myös yhteenkuuluvuudentunnetta yhteiskuntaan.

Jossain vaiheessa meistä jokainen on liian nuori tai liian vanha, tykkää vääristä asioista tai näyttää väärältä, tai haluaa vain päättää omista asoistaan. Meitä äänestämällä annat äänen jokaisen oikeudelle olla oma itsensä ilman syrjintää.

Kohti vaihtoehtoisten totuuksien jälkeistä aikaa

Päätöksenteko täytyy perustaa tieteellisesti todistettavaan tietoon. Tutkimuksen ja koulutuksen määrärahat ja arvostus tulee palauttaa.

Tasa-arvoiset koulutusmahdollisuudet ovat olleet Suomen menestyksen edellytykset. Ilman kattavaa perustutkimusta ei synny huippututkimusta tai innovaatioita.

Valitettavasti nykyinen hallitus on tuhoisasti rapauttanut koulutusta, sen arvostusta ja tasa-arvoa. Nyt on aika valita jatkaako Suomi yhtenä kehityksen kärkimaista, vai taannummeko nykykehityksellä koulutuksen kehitysmaaksi.

Tarvitsemme hyvinvointivallankumouksen!

Kun puhutaan ilmastonmuutoksesta, digitaalisaatiosta tai työn murroksesta, konservatiivisimmat haikailevat menneisyyteen ja kyselevät vain mistä olisimme valmiita luopumaan roikkuaksemme kestämättömässä elämäntavassa.

Nyt on kuitenkin menossa teollista vallankumousta vastaava kehitys jonka edessä meidän tulisi tehdä päätöksiä kysymällä mitä parempaa haluamme tulevaisuudessa, mikä toisi sitä hyvinvointia jota tämä kestämätön kulutusyhteiskunta ei kykene tuottamaan.

Tekoäly ja robotisaatio tuovat meille aikaa ja mahdollisuuksia luoda hyvinvointia, lisää aikaa perheelle ja harrastuksille, parempaa terveyttä ja elämänlaatua jos katsomme rohkeasti kohti tulevaisuutta.

On siis korkea aika valita eduskuntaan ratkaisuhakuisia mahdollistajia näköalattomien valittajien ja muita syyttelevien ankeuttajien sijaan. Nuo ankeuttajat keksivät kyllä ongelman joka ratkaisuun ja pelottelevat niillä. Nyt pitää valita rohkeus pelon sijaan.