Kimmo Perkkiö Ajatusten virtaa

Äänestystulos eduskuntavaalit 2019

Savo-Karjalassa Vihreiden kannatus on näiden vaalien jälkeen 9,6 %, jossa on melkein kolme prosenttia lisää edellisiin eduskuntavaaleihin 👏🏻 Ääniä olemme saaneet lähes 7000 enemmän kuin viimeksi. Ehdokkaamme keräsivät mahtavia henkilökohtaisia äänimääriä.

Oma äänipottini on mukavat 871. Olen siihen ensikertalaisena tyytyväinen. Ensi kerralla ehkä enemmän.
Toinen Vihreä kansanedustaja Savo-Karjalasta oli tosi lähellä ja Vihreä paikka jäi ensimmäisenä valittujen ulkopuolelle.

Valitettavasti vaalipiiristä oli muuttanut sen verran väkeä pois, että täältä valittiin 1 kansanedustaja vähemmän kuin edellisissä vaaleissa. Jos asukasluku olisi pysynyt ennallaan muuhun mahan nähden, olisimme saaneet toisenkin Vihreän kansanedustajan eduskuntaan.
Jokainen ääni on siis äärimmäisen tärkeä!

Krista Mikkonen jatkaa Savo-Karjalan Vihreänä kansanedustajana ja on hommassaan äärimmäisen pätevä.

Kiitos kaikille äänestäjille
💚 Kiitos ehdokkaille ja tukiryhmille! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin.

Blogi

Täältä blogistani löytyy ajankohtaisia asioita, sekä kantojani ja mielipiteitä niihin.

Olen kirjoittanut tekstit lyhyiksi ja ytimekkäiksi jotta niitä olisi mukavampi selailla. Ajatusta jokaisen otsikon alle olisi romaanin verran, mutta eiköhän näistä välity olennainen näkökulma jota edustan.

Haluatko tukea vaalikampanjaani?

Haluatko tukea Vihreitä ja eduskuntavaalikampanjaani?

Nyt siihen olisi hyvä hetki sillä viimeisimpien kannatuslukujen perusteella on hyvin mahdollista saada toinenkin Vihreä kansanedustaja Savo-Karjalan vaalipiiristä eduskuntaan.
Sen onnistuminen vaatii kuitenkin paljon kampanjatyötä jotta saamme siihen tarvittavat äänet.

Lahjoitukset ovat tärkeä osa vaalibudjettiani ja määrittelevät pitkälti millainen ja miten laaja vaalikampanjastani tulee.
Saadut varat käytetään kampanjamateriaalien tuottamiseen ja maakunnassa kampanjointiin.
Vaikka et olisi äänestäjä Savo-Karjalan vaalipiiristä, niin lahjoitukset ovat hyvä tapa tukea meitä Vihreiden ehdokkaita kohti vaalivoittoa.

Tästä linkistä voit helposti lahjoittaa sinulle sopivan summan suoraan kampanjaani.

https://lahjoita.vihreat.fi/kimmo-perkkio

Pienikin lahjoitus voi olla suuri apu.

Vanhuus ja -palvelut

Kysytään ihmisiltä mitä vanhuuspalveluita tarvitaan ja halutaan arvokkaaseen ja mielekkääseen vanhuuteen.

Kun vanhustenkin tarpeet ja toiveet ovat erilaisia ja muuttuvat sukupolvien myötä, tarvitaan erilaisia vaihtoehtoja joista voi valita aina elämäntilanteeseen sopivimman.

Nykyiset palvelut, niiden taso ja resurssipula lähinnä hävettävät.

Terveys ja päihdehaitat

Terveyden edistäminen ja päihdehaittojen ehkäisy pitäisi olla yksilölähtöistä ongelmien ytimeen puuttumista.

Kunnanvaltuutettuna olen kovin huolissani kun nykyisetkään resurssit eivät tahdo riittää. Sitten on tämä perskeko-lehmänkauppojen sote-sekoilu, josta kukaan ei tiedä mitään, joka sotkee terveyden edistämisen ja päihdehaittojen ehkäisyn ja hoidon persoonattomaksi bulkkikäsittelyksi joka hoitaa enemmän tilastoja kuin ihmisiä.

Ihan alkajaisiksi päihderiippuvaisia pitäisi kohdella terveydenhuollonasiakkaina, ei rikollisina jotta olisi mahdollisuus rakentaa positiivinen polku riippuvuudesta toipumiseen.

Sisäilmalupaus

Tänään tein kansanedustajaehdokkaan sisäilmalupauksen seuraavin kommentein:

Sisäilmaongelmiin pitää puuttua joka rintamalla alkaen jo rakennusvaiheesta suojaamalla rakennusmateriaalit asiallisesti, käytössä pitämällä rakennukset kunnossa jatkuvalla ja oikein mitoitetulla ilmastoinnilla ja ongelmien ilmaantuessa niiden pikaisella korjaamisella.

Korjaamisesksi ei lasketa esimerkiksi sitä että koululaiset siirretään pilaantuneesta tilasta toiseen ja että tilalle tuodaan päiväkotilapset. Korjaukset pitää toteuttaa asiantuntijoiden ja viimeisimmän tiedon mukaan.

Vaikka korjaus, tai jossain vaiheessa vanhan purku on kallista, se on halpaa lystiä verrattuna siihen että pilataan ihmisten terveys.
Se on yhteiskunnallisesten vaikusten lisäksi ihmiselle henkilökohtainen tragedia joka vaikuttaa koko perheeseen. Hyvällä johtamisella kenenkään ei tarvitsisi tästä kärsiä.

Olen tehnyt Kontilahden kunnanvaltuustossa sisäilma-aloitteen joka on jo muuttanut käytäntöjä sisäilmaongelmien ehkäisyyn.

Vihapuhe

Vihapuheesta tulisi määrätä nykylainmukaiset rangaistukset.

Suomen rikoslaissa on täsmennetty sananvapautta useilla rajauksilla kuten kunnianloukkaus, yksityiselämää loukkaava tieto, kiihottaminen kansanryhmää vastaan, julkinen kehottaminen rikokseen, uskonrauhan rikkominen, väkivallan kuvauksen levittäminen, sukupuolisiveyttä loukkaava markkinointi ja kuvan levittäminen, markkinointirikos, virkasalaisuus ja yrityssalaisuus.

Suomessa on sananvapaus mutta vapauteen kuuluu aina vastuu. Mitä tahansa ei voi sanoa, tehdä tai julkaista ilman seuraamuksia.

Nato ja sotilaallinen yhteistyö

Suomen pitää lisätä sotilaallista yhteistyötä Naton ja Pohjoismaiden ja Euroopan kanssa.
Venäjän toimet ulkopolitiikassa, Englannissa ja Ukrainassa, informaatiosota, hämärät maakaupat Suomessa jne. ovat konkreettisesti osoittaneet kuinka epäluotettava ja arvaamaton itänaapurimme on.
Suomen tulisi ainakin valmistella liittoutumista sotilaallisesti. Nato nitisee liitoksistaan Trumpin häärätessä presidenttinä, joten vaihtoehtoja pitäisi kartoittaa myös.

Pitää siis pitää huoli siitä ettei sotilaallisen uhan käytäntöönpano tule koskaan houkuttelevaksi vaihtoehdoksi itänaapurillemme ja Nato-jäsenyys on yksi vaihtoehto tähän.
Riippuvuutta Venäjästä tulee vähentää eikä hankkia esimerkiksi lisäydinvoimaa ja antaa näin vaikutusvaltaa arvaamattomalle kumppanille.

Uusien hävittäjien hankinta edellyttää myös tiivistä yhteistyötä niiden toimittajan kanssa. Se tulee ottaa huomioon hankintaa tehdessä. On myös hyvä esittää kysymys ovatko
hävittäjät enää nykyaikaisin vaihtoehto puolustuksen kivijalaksi?
Hornetien korvaamisen hankinta-aikataulua voi tarkastella taloustilanteen mukaan, mutta uskottavasta puolustuksesta tulee pitää kiinni.

Haluaisin luottaa siihen että Suomen armeijasta löytyy asiantuntijuutta ja ammattitaitoa määrittelemään kalustotarpeet eri puolustustasojen saavuttamiseen strategisesti.
Hankitaa voi porrastaa taloustilanteen mukaan ja suunnitelmaa pitää päivittää puolustusvoimien asiantuntijuuteen perustuen muuttuvassa turvallisuustilanteessa.

Euro

Suomi ei pärjäisi paremmin olisi euron ulkopuolella. Ilman euroa Suomi ja sen omaisuus olisivat pörssipelinappuloita ja valuutan arvoheittely vaikeuttaisi kaupankäyntiä.

Euro asettaa rajoja, mutta ongelmat eivät häviäisi painamalla lisää omaa valuuttaa.
Ihan yksilötasolla Euro helpottaa matkustamista, verkko-ostamista ja poistaa rahanvaihdon hankaluuden ja kulut, sekä keinottelun.

EU on pienyrittäjälle mahtava mahdollisuus ja Euro pitää kaupankäynnin valuuttariskit minimissään. Monella on kipeitä muistoja siitä kun 90-luvulla devalvoitiin moniyrittäjä loppuelämäkseen velkahelvettiin setämiesten pankkipeleissä.

Koulutus

Kun menee huonosti, niin pitää panostaa siihen mikä varmistaa että tulevaisuudessa menee paremmin. Koulutukseen siis.

Ilman korkeakouluja ja kattavaa perustutkimusta, ei synny huippuopetusta, -tutkimusta tai -osaajia. Tieteelliset ja teknologiset läpimurrot jäävät syntymättä ilman kunnollista ja laajaa koulutuspohjaa ja perustutkimusta.

Tasa-arvoiset koulutusmahdollisuudet ovat Suomen menestyksen takana ja niin ovat tulevaisuudessakin jos perskeko-hallituksen puoskaroimat Suomi-neidon aivoleikkaukset koulutuksesta perutaan ja mahdollistetaan maailman paras ja tasa-arvoisin koulutus kaikille asuinpaikasta riippumatta.

Opetuksessa kontaktiopetusta pitää olla enemmän. Vaikka etäkoulutus hyvin toteutettuna toimii, se ei voi korvata kontaktiopetusta.
Kouluverkon, -sivupisteiden ja kuljetuksien tilaa pitäisi tarkastella ja järjestelmää parantaa oppilaiden jaksamista ja oppimista paremmin tukevaksi.

Liikenneyhteydet

Nykyistä nopeamman junayhteyden rakentaminen Joensuusta ja Kuopiosta Helsinkiin on alueen isoin ja äärimmäisen tärkeä liikennehanke.

Yhtä tärkeänä pidän maanteiden pääväylien kunnostamista ja modernisointia. Molempia tulisi kehittää yhtäaikaa. Ratahanke on tietysti isoin kokonaisuus ja se tulisi saada käyntiin mahdollisimman pian.

Raskaita kuljetuksia pitää siirtää raiteille sillä tiemme eivät vain kestä nykyisi rahtipainoja. Näin hillittäisiin myös korjausvelan kasvua.

Sivutieverkoston kuntoa pitää myös parantaa tekemällä pitkän aikavälin korjausohjelma.

Hakkuut

Metsänkasvatuksessa on keskityttävä määrän sijasta laatuun. On siirryttävä asteittain jatkuvaan kasvatukseen ja samalla turvattava metsäluonnon monimuotoisuus suojelemalla jäljellä olevat vanhat metsät.
Hakkuiden määrää ja hiilinieluja arvioitaessa on huomioitava puutuotteiden koko elinkaari. Pienemmät hakkuumäärät voidaan kompensoida jalostusastetta nostamalla. Suomen tulisi keskittyä uusiin kierrätyskuituihin ja tukkipuun tuotantoon.

Uudet materiaalit tulevat viemään markkinaosuuksia sellulta joten tähänkin tulisi varautua ennakkoon eikä liian myöhään.
Nykyiset päätehakkuuta kohti hoidetut metsät kannattaa hoitaa suunnitelman mukaisesti. Tämä toisi myös kustannustehokkaimman siirtymäajan parempituottoisiin tuotantomenetelmiin ja tuotteisiin siirryttäessä.

"Lihavero"

Itse pidän lihasta ja yhteen tuotteeseen kohdistettu vero kuullostaa tehottomalta ja ideologiseslta. Ruoan verotusta tulisikin muuttaa sen tuotannon kuormittavuuden mukaan. Tämä nostaisi punaisen lihan hintaa, mutta myös muiden luontoa paljon kuormittavien ruokien hintoja. Näin korotukset kohdistuisivat tehokkaasti.

Erityisesti kohdistaisin ruokaverotusta prosessoituihin ruokiin joiden tuotanto, pakkaus ja ympäri maailmaa kuskailu kuluttaa enemmän kuin itse raaka-aineiden tuotanto. Näin raaka-aineiden hinta, varsinkin paikallisten laskisi suhteessa tuontiruokaan ja epäterveellisiin eineksiin.

MTK:n tilastojen mukaan Suomen maidontuotannon omavaraisuusaste ei kestä karjan vähentämistä ja sitä mukaa punaisen lihan tuotantoa. Edellä mainitsemieni keinojen kautta nykyiset tilat voisivat säilyä elinvoimaisina, niiden kannattavuus parantua, Suomen huoltovarmuus säilyä ja samalla kuitenkin pienentää ruoan tuotannon päästöjä.

Ilmastonmuutos

Suomen tulee olla edelläkävijä ja esimerkki ilmastonmuutoksen torjunnassa ja hyödyntää ilmastonmuutoksen hillinnässä avautuvat innovaatio- ja liiketoimintamahdollisuudet.

Meidän pitää pyrkiä mahdollisimman nopeasti uusiutuvaan ja hiilineutraaliin energiatuotantoon ilman vanhanaikaista ydinvoimaa.

Ilmastonmuutos on todellista ja se on ihmisen aiheuttama uhka. Ilmastonmuutoksen uhkaa ei voi liioitella. Sen torjunnassa ei ole kyse poliittisesta taistelusta, maineesta tai kunniasta, vaan yhteisestä kamppailusta elinkelpoisen planeetan puolesta. Jos emme onnistu tässä, olemme kaikki häviäjiä.

Päätökset on tehtävä jo seuraavan eduskunnan aikana. Silloin ratkaistaan, pysähtyykö ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen vai ei.
Nopeat toimenpiteet maksavat, mutta vielä enemmän maksaa jos emme toimi nyt. Heti!

Meillä ei ole toista maapalloa tai varasuunnitelmaa jos teemme tästä elinkelvottoman.

Energiajuomien kielto alle 15v

Energiajuomat aiheuttava paljon ongelmia mm. levottomuutta, uniongelmia, psyykkisiä ongelmia, hampaiden syöpymistä ja sydänvaivoja.

Nuoret jäävät koukkuun energiajuomiin joten niiden myyntiä alle 15-vuotiaille pitää kontrolloida.

Kolmas sukupuoli

Asiaa tulisi lähestyä tieteellisesti, ei ideologisesti. Kolmas sukupuoli on tunnistettu jo muinasista kulttuureista lähtien ja sen tulisi olla vaihtoehto kuten oikeus sukupuolen merkitsemättä jättämisenkin.

Fyysiset sukupuolen korjaustoimenpiteet on hyvä aloittaa vasta täysi-ikäisenä. Siihen asti on hyvä pysyttäytyä muissa hoitomuodoissa.

Eutanasia

Jokaisella tulee olla itsemääräämisoikeus omasta elämästä. Ideologiaan perustuva toisen ihmisen epäinhimmillisen kärsimyksen maksimoiminen ei ole oikein. Arvokas elämä ansaitsee arvokkaan päätöksen.

Sote- ja maakuntauudistus

Hitto mitä sipilöintiä. Onneksi nuo lehmänkaupat eivät toteutuneet ja nyt voidaan palata takaisin soten parlamentaariseen valmisteluun.

Erikoishoitoa on järkevää keskittää, mutta perusterveyspalvelut pitää olla saatavilla lähialueilla kunnissa.

Nythän näemme hoivapalveluista nousseesta kohusta mitä on tarjolla ideologisen yksityistämisen tiellä.
Yksityisten suuryritysten ainoa tehtävä on tuottaa voittoa. Palvelujen laadulla ei ole niille merkitystä.

Mielestäni on parempi tuottaa hyvät palvelut julkisesti vähän kalliimmalla kuin ostaa surkeat yksityiseltä hetkellisesti halvemmalla hinnalla.
Yksityistäminen ei toimi ellei sille ole määrätty tarkkoja rajoja ja noita rajoja valvota tehokkaasti. Nyt näin ei ole, joten ulkoistamisen lisääminen ei juuri nyt ole järkevää.

Luonto, ympäristö ja luonnonvarat

Kestävä kehitys on ainoa tie tulevaisuuteen.

Luonnonvarojen käyttöä tulee arvioida alueellisen vaikuttavuuden mukaan. Lisääntyvät työpaikat eivät ole hyvä asia jos ne syntyvät luonnonvarojen ryöväämisestä syntyneiden sotkujen selvittelystä verorahoin.

Kaivoslaki on Suomen edun vastainen ja se pitäää uusia heti ennen kuin uusiutumattomat luonnonvaramme ryöstetään ja lasku jätetään veronmaksajille.

Nyt uusiutumattomien luonnonvarojen hyödyntäminen lahjoitetaan kansainväliselle toimijoille jotka eivät maksa verojaan Suomeen tai kanna vastuutaan ympäristöstä. Suomen pitää saada oma kohtuullinen osuus kaivannaisista, kaivosyhtiöiden pitää kantaa vastuu toiminnastaan ja kunnilla, sen asukkailla ja muilla yrityksillä tulee olla mahdollisuus vaikuttaa kaivostoimintaan.
Vanha kaivoslaki on ihan päätön ja se olisi pitänyt uusia ajat sitten kaivosveron kanssa.


Turpeen käytöstä tulee luopua asteittain, eikä uusia turpeenostolupia tulisi myöntää.


Maahanmuutto ja pakolaiset

Perheiden yhdistäminen on paras, edullisin ja helpoin keino ehkäistä sosiaalisia ongelmia ja radikalisoitumista. Tämä tehtiin käytännössä mahdottomaksi viime hallituskauden alussa.

Tällainen urpoilu vain lisää radikalisoitumista ja lisää yhteiskunnallisia ongelmia. Tietysti näiden ongelmien lisääntyminen kasvattaa suunnitelman laatineiden populistien kannatusta. Siksi onkin hyvä kysyä haluavatko nuo oikeasti parantaa tilannetta? Tekojen perusteella eivät.

Jos ihmiseltä joka on henkensä kaupalla hakenut turvaa itselleen ja perheelleen estetään mahdollisuus perheen yhdistämiseen, työhön ja pidetään tolkuttomia aikoja käännytysuhan alla, niin se on kuin esikoulu ääriliikkeisiin ja ongelmakäytökseen.

Pakolaisten, turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien kohtelu tulisi olla inhimmillistä ja keskittyä ongelmien ratkaisuihin, ei niiden kehittämiseen.

Työperäistä maahanmuuttoa pitäisi lisätä työvoimaperusteisesti ja helpottaa kansainvälisen osaamisen saatavuutta Suomessa.
Tarveharkinnasta pitäisi luopua myös, sillä viranomaiset eivät pysy yritysten muuttuvien tarpeiden mukaan. Tilanne on liian hankala nyt ja menetämme osaajia kilpailijoille jotka ymmärtävät asian tärkeyden.

Alueiden elin- ja vetovoimaa tulee kehittää jotta Suomi pysyy laajasti asuttuna. Vaikkei pysyisi ihan kokonaan, niin sitäkin voi hyödyntää eri tavoin.

Maahanmuuton yhteydessä on puhuttu paljon turvattomuudesta. Turvattomuus on kieltämättä lisääntynyt jonkin verran kun äärioikeiston liikehdintä on sitonut poliisin resursseja lapsenvahtihommiin.